تبلیغات
حرفه وفن - آموزشات
درباره وبلاگ

آرشیو

طبقه بندی

آخرین پستها

نویسندگان

آمار وبلاگ

Admin Logo
themebox

آموزشات

آموزش حرفه و فن

آموزش درس ۸حرفه و فن سوم راهنمایی در ادامه مطلب

  واحد 8 – كشاورزی
1 – باغبانی
2 – دامپروری
3- صنایع غذایی

باغبانی :
تحول و دگرگونی در علم باغبانی از وقتی آغاز شد كه علوم پزشكی و بهداشت به اطلاعات جدیدی درباره بدن انسان دست یافتند و متوجه شدند كه هر فرد برای حفظ سلامتی و قدرت كامل بدن خود،‌علاوه بر مواد اولیه غذایی مانند: نشاسته، گوشت و چربی به مواد دیگری از جمله ویتامین ها احتیاج دارد.
اولین تفاوت اساس و عمده بین درختان و سایر نباتات این است كه سبزی ها و گیاهان زراعی یك ساله یا دو ساله اند و یا عمركوتاهی دارند. در صورتی كه عمر درختان گاهی به چند صدسال نیز می رسد.



  اهمیت درخت و درختكاری:

 

در زندگی هیچ گروهی از گیاهان، به اندازه درختان، بخصوص درختان میوه، دخالت نمی شود. این دخالت به صورت اصلاح بذر است و هدف آن بدست آوردن یك درخت مرغوب و پرمحصول است.  



  قسمت های اصلی یك درخت :

قسمت های اصلی یك درخت شامل : ریشه، ساقه و تاج است. در بیشتر درختان رشد ریشه ها در داخل خاك با اندازه رشد شاخه ها در فضا تناسب دارد. شكل ریشه انواع درختان متفاوت است. بعضی ریشه ها گاه تا چند برابر ارتفاع درخت به طور عمودی در خاك پایین می روند و از آب های موجود در اعماق زمین استفاده می كنند(مناطق درختان كویری). شكل تاج درختان نیز متفاوت است و اغلب به شكل های كره ای ، مخروطی و تخم مرغی دیده می شوند. قسمتی كه ریشه ها را به شاخه ها یا تاج درخت وصل می كند. ساقه خوانده می شود. درازای ساقه به چند متر می رسد و بافت آن چربی است.  



  هدف پرورش درختان :

هدف از پرورش درختان تنها استفاده از میوه آن ها نیست. برای مثال سپیدار برای تولید چوب درخت گردو برای میوه و چوب، درخت سیب برای میوه ، نارون و اقاقیا برای زیبایی مورد استفاده قرار می گیرند.
تأثیر عوامل محیطی بر درخت:
عوامل محیطی بر زندگی گیاهان و درختان تأثیر به سزایی دارند. به همین دلیل در یك منطقه از كشور مركبات،‌در منطقه دیگر درختان خرما و در یك منطقه سیب و انگور پرورش داده می شود.
جنگل طبیعی و مصنوعی:
در مناطقی كه میزان رطوبت دمای هوا و سایر عوامل محیطی برای رشد انواعی از درختان مناسب باشد، به تدریج مجموعه هایی از درختان و پوشش های گیاهان متناسب با موقعیت به وجود می آیند و به طور طبیعی تكثیر می شوند. مجموعه این گونه درختان را جنگل طبیعی می نامند.
مجموعه ای ازدرختان كه توسط انسان ها و بطور ارادی و هدف داری برای ایجاد فضای سبز در حاشیه شهرها و دامنه ها كاشته می شود، جنگل مصنوعی یا پارك جنگلی نام دارد.
درختان چگونه تكثیر می شوند:
درختان همانند سایر گیاهان به روش های مختلفی مانند: بذرافشانی، پاجوش،‌قلمه زدن،‌خوابانیدن،‌پیوند زدن و .... تكثیر می شوند. شیوه تكثیر درخت بر حسب نوع درخت و محل و موقعیت آن متفاوت است. متداول ترین روش تكثیر تجاری درختان،‌قلمه زدن و یا كشت بذر در خزانه به منظور تهیه گیاه پایه و زدن پیوند روی آن هاست. زیرا بسیاری از درختان پس از تكثیر بوسیله بذر، بدون انجام عمل پیوند میوه مرغوب نخواهند داد. در تكثیر درختان از طریق بذر، شیوه عمل این گونه است كه بذر مورد نظر را دربهار به روش خطی در خزانه می كارند و در ماه های آخر زمستان همان سال و قبل از بیدار شدن و جوانه زدن نهال ها، آن ها را به خزانه دوم كه خزانه انتظار می نامند، انتقال می هند.  



  خزانه انتظار:

در خزانه انتظار(خزانه دوم) فاصله بین خطوط كشت و نهال های جوان بیشتر از خزانه اول ( حدود دو تا سه برابر ) است. از خرداد تا شهریور متناسب با نوع آب و هوای منطقه عمل پیوند زدن انجام می گیرد. اغلب پیوند را در فاصله 10 - 8 سانتی متری سطوح خاك و در جهت رو به شمال روی ساقه می زنند تا از تابش مستقیم نور خورشید محفوظ بماند. در سومین بهار، شاخه های حاصل از پیوند را سربرداری و هرس می كنند و از زمستان همان سال درختان برای انتقال به محل اصلی آماده می شوند. در مورد بعضی از درختان- مانند هسته داران – بذر را در خزانه اول می كارند. اما بدون انتقال به خزانه دوم، در بهار و تابستان سال دوم آن را پیوند می زنند و در بهار سال سوم به زمین اصلی منتقل می كنند.  



  بررسی های قبل از احداث باغ :

قبل از احداث باغ دو كار اساسی باید انجام گیرد:
1 – بررسی وضعیت بافت خاك و میزان املاح و مواد موجود در عمق های مختلف ، این كار توسط متخصصان خاك شناسی و از طریق نمونه برداری از خاك سطح و عمق در نقاط مختلف زمین و بررسی این نمونه ها در آزمایشگاه های مجهز انجام می گیرد.
2 – با توجه به نتایج حاصل از آزمایش های خاك شناسی و شرایط محیطی منطقه از نظر آب و هوا مانند حداقل و حداكثر درجه حرارت،‌طول مدت گرما و سرما، میزان بارندگی سالانه ،‌وضعیت منابع تأمین آب در انتخاب نوع درختان برای كشت تصمیم گیری می كنند. اغلب فاصله بازار مصرف محصول تولیدی، وضع جاده و امكانات انتقال محصول، نیروی انسانی موجود در منطقه، وضع بادهای دائمی و موسمی و موارد مشابه در تصمیم گیری این مرحله و احداث باغ تأثیر جدی دارد.  



  طرح های كاشت درختان:

 

فاصله های درختان در باغ ها به كوچكی و بزرگی تاج آن ها و وضعیت ریشه ها در دل خاك بستگی دارد. باید به این نكته توجه داشت كه در صورت رشد درخت، شاخه های بالاتر مانع رسیدن نورد هوا به شاخه های پائین نشوند و ریشه ها به رقابت غذایی با یكدیگر نپردازند.
نكته دیگر، این كه فاصله درختان باید به گونه ای باشد كه پس از رشد، مانع عبور ماشین آلات كشاورزی ، برای شخم، سم پاشی و ... نشود.
اغلب وضع قرارگرفتن درختان را نسبت به یك دیگر، طرح های كاشت درختان می نامند. درختان را در طرح های مربع ،‌مستطیل ، اریب ، مثلثی و ... می كارند.  



  عملیات انتقال و كاشت نهالها در زمین اصلی :

 

پس از مشخص كردن محل هرس درختان گودال هایی به شكل مكعب با طول ، عرض و ارتفاع یك متر یا به شكل استوانه با قطر و ارتفاع یك متر حفر می كنند. آن گاه پس از جداكردن سنگ های درشت، خاك قسمت بالایی را با مقدار معینی كود حیوانی و كود شیمیایی و در صورت نیاز مواد اصلاح كننده خاك مخلوط می كنند و به داخل گودال باز می گردانند. به هنگام كاشت درختان، گودال را با قسمت دوم خاك باقی مانده پر می كنند.
پس از خارج كردن نهال های انتخاب شده از خزانه شاخه و ریشه ی آن ها را هرس می كنند. به این تریب، شاخه های اضافی و شكسته و ریشه های آسیب دیده حذف می شوند.  



  عملیات كاشت نهال :

برای كاشتن نهال ها آن ها را به طور عمودی در گودال قرار می دهند و گودال را با خاك پر می كنند. بطوری كه طوقه درخت روی خاك قرار گیرد. (یعنی آن مقدار از ساقه كه در خزانه نیز در خاك بوده است،‌درون خاك قرار می گیرد). بلافاصله پس از كاشت نهال ها، آن ها را آبیاری می كنند تا ریشه ها به خاك بچسبد.  



  مراقبت های پس از كاشت درختان:

بعد از كاشت نهال ، مراقیت های ویژه ای مانند آبیاری ، مبارزه با بیماری ها ، كنترل آفات، هرس كردن، كوددادن، مبارزه با علف های هرز، ترمیم جوی های آبیاری و نرم كرده خاك پای درختان در زمان های مشخصی انجام می شود. به كلیه این كارهای عملیات داشت می گویند.  



  آبیاری :

 

مقدار نفوذ آب و سرعت حركت آن در خاك به نوع و جنس خاك بستگی دارد. به همین دلیل برای آبیاری درختان از روش های مختلف آبیاری استفاده می شود.این روش ها عبارتند از : 1 – آبیاری به طریق كرتی (غرقابی) / 2 – آبیاری تشتكی / 3 – آبیاری تحت فشار  



  هرس :

 

هرس عبارت از حذف شاخه ها و حتی میوه های اضافی به منظور به دست آوردن محصول مرغوب به اندازه مطلوب است. به هنگام هرس دمای هوای منطقه نباید از حدود پنج درجه سانتی گراد كم تر باشد. هرس برای آرایش شكل ظاهری درختان نیز انجام می گیرد. زمان هرس درختان قبل از بیدارشدن آن ها از خواب زمستانه است.  



  دامپروری :

 

در بین حشرات زنبور عسل و كرم ابریشم نقش بیشتری در زندگی انسان دارند. مهم ترین تولیدات این دو حشره عسل و ابریشم است. عسل از غذاهای با ارزش انسان است و ابریشم در صنعت نساجی و پارچه بافی مورد استفاده قرارمی گیرد.
از زنبور عسل محصولات دیگری مانند عسلك ،‌موم، ژله رویال و زهر بدست می آید كه در صنایع مختلف از آن ها استفاده می شود. از دیگر فواید مهم زنبور عسل، افزایش كمی و كیفی محصولات زراعی و باغی از طریق گرده افشانی است.  



  تغذیه ی زنبور عسل :

 

غذای زنبور عسل از طریق طبیعی و مصنوعی تأمین می شود. در تغذیه طبیعی زنبور عسل از گرده گل و نوش (شهد) استفاده می كند. بنابراین وجود گل و گیاه در تغذیه طبیعی اهمیت خاصی دارد.  



  تغذیه مصنوعی:

برای تغذیه مصنوعی از شربت (آب و شكر) استفاده می شود. غلظت شربت به عواملی از جمله فصل بستگی دارد. در بهار برای تهیه شربت از یك قسمت آب و یك قسمت شكر استفاده می شود، در حالی كه در زمستان شربت را از 3 قسمت آب و 5 قسمت شكر تهیه می كنند. زنبورداران گاهی به كندو شربت تشویقی (تحریكی) می دهند. این شربت اغلب به منظور قوی كردن كندو (از نظر جمعیت) و تخم ریزی بیشتر به زنبور داران داده می شود. گاهی نیز به دلیل كمبود شهد و گروه های گل برای جلوگیری از ضعیف شدن كندو به زنبوران شربت می دهند.  



  ادمه واحد8
تكثیر كندو :

با فراوان شدن گرده گل و شهد در طبیعت ،‌تخم ریزی توسط ملكه افزایش می یابد و جمعیت كندو زیاد می شود. در این گونه مواقع، كندو به علت كمبود جا و غرایز طبیعی اقدام به بچه دادن (بچه كندو) می كند. كندو به دو صورت طبیعی و مصنوعی افزایش می یابد.



  افزایش طبیعی (تكثیر طبیعی) :

افزایش جمعیت كندو،‌كمبود جا و پرورش ملكه جدید و هم چنین غریزه طبیعی موجب می شود كه ملكه قدیمی در روز آفتابی با تعدادی از زنبوران از كندو خارج شود و بر روی شاخه درختان،‌دیوار یا جای مناسب دیگر مستقر شوند. در این هنگام زنبورداران با قراردادن جعبه كندو در زیر شاخه درخت و تكان دادن ناگهانی شاخه یا بریدن آن، زنبوران را درون جعبه قرار می دهد. برای سهولت كار می توان با اسپری كردن زنبوران با آب، موجب جمع تر شدن زنبوران گردید.  



  تكثیر مصنوعی :

در این روش از یك كندوی قوی كه دارای تعداد زیادی زنبور جوان است،‌برای گرفتن بچه ی مصنوعی استفاده می شود. تكثیر مصنوعی در فصل پرورش ملكه صورت می گیرد.(فصل – بهار هر منطقه)  



  نقش بهداشت در جلوگیری از بروز بیماری زنبور عسل :

زنبور عسل به صورت كلنی زندگی می كند . به همین دلیل ، بیماری در میان آن ها به سرعت شایع می شود. از این رو رعایت مواد بهداشتی جهت جلوگیری از بروز بیماری بسیار مهم است. برای پیشگیری از بروز بیماری كندو باید اقدامات زیر را انجام داد. 1 – نظافت كندو محل آن / 2 – نگه داری كندو در محل خشك به ویژه در زمستان/ 3 – دور كردن كندوی مریض از زنبورستان و سوزاندن لاشه زنبوران مرده .  



  پرورش كرم ابریشم:

كرم ابریشم به منظور تولید پیله جهت استفاده در صنعت ابریشم كشی پرورش داده می شود. علاوه بر آن از روغن شفیره در تهیه كرم های بهداشتی و مصارف طبی،‌از شفیره در تهیه غذای طیور و ماهی ها و از فضولات آن برای كوددهی مزارع ، استفاده می شود. كرم ابریشم حشره كاملی است كه دوره زندگیش شامل چهار مرحله : تخم ، لارو، شفیره و پروانه می باشد.
پرورش كرم های بالغ در محل های مخصوص به نام تلمبار صورت می گیرد. در این دوره باید برگ توت را به مقدار زیاد و به صورت شاخه در اختیار كرم گذاشت. برگ های توت، باید تمیز و عاری از گرد و خاك باشد پس از مدتی از اشتها افتاده و رنگ بدن آنها به تدریج تغییر یافته و به رنگ زرد شیری در می آیند و از طول بدن كم می شود، این حالت را مرحله تنیدن پیله می نامند. در این حالت كرم ها را به قالب های مخصوص تنیدن پیله هدایت می كنند.  



  پرورش آبزیان :

 

آبزیان به موجوداتی گفته می شود كه در آب های شیرین، نیمه شیرین و شور زندگی می كنند و به دو دسته گیاهان و جانوران آبزی تقسیم می شوند.آبزیان جانوری را به دو گروه تك سلولی و پرسلولی تقسیم می كنند.ماهی و میگو از مهم ترین آبزیان پرسلولی هستند.  



  نقش آبزیان در زندگی انسان :

آبزیان یكی از عمده ترین منابع تأمین پروتئین مورد نیاز بدن انسان هستند . هضم گوشت ماهی از سایر گوشت ها ساده تر و میزان جذب پروتئین آن بیشتر از 90 درصد است. گوشت آبزیان از نظر موادی مانند كلسیم،‌فسفر، ید و ویتامین های محلول در چربی (A-D-E-K) غنی است. از آبزیان در تغذیه دام ، طیور و صنایع دیگر مانند صابون سازی و داروسازی استفاده می شود. امروزه بسیاری از آبریان مانند ماهی ، صدف و مرجان در آكواریوم ها به عنوان آبزیان زینتی نگه داری می شوند.
ماهیان پرورشی:
یكی از عوامل مهم برای ادامه زندگی و رشد ماهی ها، دمای محیط زندگی (آب) آن هاست. ماهیان پرورشی از نظر دمای آب بر دو دسته ماهی های گرم آبی و ماهی های سردابی تقسیم می شوند.
ماهیان گرم آبی دسته ای از ماهی ها هستند كه در آب های گرم به سر می برند و در حرارت بالای 20 درجه سانتی گراد تولید مثل و رشد می كنند. بهترین دما برای رشد و نمو این گونه ماهی ها 25 درجه سانتی گراد است. از معروف ترین ماهیان گرم آبی كپور را می توان نام برد. ماهیان سردابی در حرارت 10-8 درجه سانتی گراد زندگی می كنند. ماهی قزل آلا از این نوع ماهیان است.
ماهیان گرم آبی در استخرهای خاكی كه شیب مناسبی دارند، پرورش داده می شوند. این استخرها دارای دریچه ورود و خروج آب هستند.
برای آماده كردن استخر پرورش ماهی كارهای زیر را باید انجام داد:
1 – خشك كردن استخر پس از تخلیه/ 2 – سوزاندن گیاهان/ 3 – ضدعفونی كردن استخر 4- تعمیر دیوارهای استخر شخم زدن و كود دادن /5- برای بالابردن رشد گیاهان استخر  



  غذای ماهی ها چگونه تأمین می شود؟

غذای ماهی به دو صورت طبیعی (زنده) و تركیبی تأمین می شود. به همه موجوات گیاهی و جانوری كه ماهی از آن ها تغذیه می كند، غذای طبیعی (زنده) می گویند. در پرورش ماهیان گرم آبی با آماده سازی استخر (شخم زدن و كوددهی) تولید غذای زنده را افزایش می دهند.

نوع ماهی

غذای طبیعی

ماهی علف خوار (آمور)

علوفه ای سبز مانند شبدر و یونجه و گیاهان آبزی

كپور نقره ای

تك سلول های گیاهی (فیتوپلانكتون ها)

كپور سرگنده (بیگ هد)

جانور كوچك (زئوپلانكتون ها)

كپور معمولی

گیاهان و جانوران كف زی


غذای تركیبی : دسته ای از غذاهاست كه با توجه به نیاز ماهی، روزانه تهیه می شود و در اختیار آن ها قرار می گیرد.این گونه غذاها ممكن است در كارگاه های پرورش ماهی یا كارخانه ها به صورت حبه (پلث) تهیه شود. غذای تركیبی برای پرورش ماهیان گرم آبی را با توجه به انواع ماهی موجود در استخر تعداد هرنوع و سن آن ها تهیه می كنند.  


  بهداشت و درمان ماهی :

از آن جایی كه ماهیان در آب زندگی می كنند، درمان بیماری آن ها بسیار دشوار است. جا به جا كردن ماهی برای درمان ، موجب ناراحتی آن ها می شود. ماهی در اثر بیماری اشتهای خود را از دست می دهد و دادن دارو به آن مشكل است. از این رو رعایت موارد بهداشتی و پرورش ماهی اهمیت خاصی دارد.  



  تكثیر ماهی :

نحوه تكثیر در ماهیان متفاوت است و به دو صورت طبیعی و مصنوعی انجام می گیرد. تكثیر طبیعی در آب های طبیعی (دریاها،‌رودخانه و ...) و تكثیر مصنوعی در كارگاه های تكثیر و تحت شرایط خاص انجام می گیرد.  



  صنایع غذایی:

هدف از نگه داری مواد غذایی جلوگیری از فساد میكروبی یا تغییرات شیمیایی و به طور كلی ، افزایش مدت زمانی است كه می توان یك ماده غذایی را در شریط انبار محافظت و نگه داری كرد. در واقع، هر عملی كه زمان نگه داری غذا را طولانی تر كند، یك روش نگه داری نامیده می شود.  



  نگه داری مواد غذایی به وسیله گرما:

1 – كمپوت 2
– تهیه مارمالاد میوه
3 – كنسرو
4 – مربا
نگه داری مواد غذایی به وسیله سرما:
نگه داری از مواد غذایی به روش انجماد از متداول ترین روش های حفظ غذا و از روش های بسیار قدیمی است. انسان های ما قبل تاریخ نیز از این روش برای نگه داری غذا استفاده می كرده اند. از مزایای این روش می توان به چند نكته زیر اشاره كرد:
1- در این روش مواد غذایی به حالت اولیه و طبیعی خود باقی می مانند.
2- كیفیت غذاهای نگه داری شده با این روش بهتر از روش های دیگر است.
3 – بسته بندی غذاهای یخ زده اغلب ساده است. به همین جهت ، تأثیر چندانی بر قسمت غذاها ندارد.  



  روش های انجماد و مواد غذایی:

1 – انجماد با هوای سرد (مانند فریزرهای خانگی)
2 – انجماد به وسیله تماس غیرمستقیم با ماده سرمازا (مواد غذایی با صفحات سرد كننده از بالا و پایین در تماس هستند)
3 – روش مستقیم بافروبردن در محیط سرما زا (استفاده از آب نمك، ازت مایع و گاز كربنیك مایع)  



  انجماد ماهی

برای جلوگیری از فساد، لازم است به محض صید ماهی آن را سریع منجمد كرد. برای این منظور ابتدا سر و دم و فلس های ماهی را جدا كرده و محتویات درون بدن آن را خارج می كنند. آن گاه آن را به خوبی با آب شست و شو داده و با یكی از روش های گفته شده منجمد می كنند. بعد از انجماد، می توان آن را با پوشش ضدتبخیر مانند: كیسه های پلاستیكی، سلوفان و ورقه ی چند لایه قندی نرم پوشاند و مدت ها آن ها را در فریزر نگه داری نمود .
خشك كردن : حذف تمام یا قسمتی از آب موجود در یك محلول را خشك كردن یا آب گیری می نامند.
اساس كار خشك كردن میوه و سبزی این است كه رطوبت محصول كاهش یابد و از فساد آن جلوگیری شود.
 



  روش های خشك كردن میوه و سبزی:

الف – خشك كردن در برابر آفتاب
ب – خشك كردن با روش های صنعتی

 


  ادامه واحد8
علل اصلی خشك كردن مواد غذایی :

- حفظ كردن مواد غذایی در مقابل فعالیت های میكروبی و آنزیمی
- كم كردن سرعت فساد مواد غذایی
- كم كردن وزن و حجم مواد غذایی برای سهولت و دسته بندی و حمل و نقل
- نگه داری و حفظ مواد غذایی در فصول پربار برای استفاده در فصول كم آبی



  بسته بندی مواد غذایی:

بسته بندی عبارت است از پوششی كه سلامت كالای محتوی خود را از مرحله تولید تا مرحله مصرف حفظ می كند. با بسته بندی كردن مواد غذایی می توان از ضایعات آن ها جلوگیری كرد. مدت نگه داری مواد غذایی را افزایش داد و مواد غذایی را سالم به دست مصرف كننده رساند.
خصوصیات مواد اولیه بسته بندی :
- برای مواد غذایی سمی نباشد
- بسته بندی در مقابل نور، گرما ، رطوبت ، چربی ،گاز، بو ، اثرات خارجی و ضربات مكانیكی مقاوم باشد.
- ارزان قیمت بوده و به آسانی بتوان در ظرف بسته بندی شده را باز كرد
- از نظر شكل ظاهری قابل توجه برای مصرف كننده باشد و كم ترین ضرر را به محیط زیست برساند.
 



  سؤالات واحد 8 – كشاورزی
1 – باغبانی
1 – هدف از كشت و پرورش درختان چیست؟

هدف از پرورش درختان تنها استفاده از میوه آن ها نیست. برای نمونه سپیدار برای تولید چوب،‌درخت گردو برای میوه و چوب، درخت سیب برای میوه، نارون و اقاقیا برای زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد.  



  2 – به كدام دسته از گیاهان درخت گفته می شود؟

اگر محل انتشار در ریشه و تاج توسط یك ساقه (تنه) چوبی به هم وصل شده باشد، به آن گیاه درخت گفته می شود.  



  3 – تفاوت درخت با سایر گیاهان چیست؟

تفاوت اساسی و عمده بین درخت و سایر نباتات، این است كه سبزی ها و گیاهان زراعی یك ساله یا دو ساله هستند و عمر كوتاهی دارند. در صورتی كه عمر درختان گاهی به چند صد سال نیز می رسد.  



  4 – به چه نوع از گیاهان درختچه گفته می شوند؟

اگر محل انتشار، ریشه ها و تاج توسط چند ساقه به هم وصل شده باشد آن را درختچه گویند.  



  5– به چه مناطقی جنگل مصنوعی یا پارك جنگلی می گویند؟

مجموعه ای از درختان كه توسط انسان ها به طور هدف دار و ارادی برای ایجاد فضای سبز در حاشیه شهرها و دامنه ها كاشت می شوند، جنگل مصنوعی یا پارك جنگلی نامیده می شوند.  



  6-فاصله درختان برچه اساسی مشخص می شود و تابع چه عواملی است؟

اغلب فاصله درختان در باغ ها به كوچكی و بزرگی تاج آن ها و وضعیت ریشه ها در دل خاك بستگی دارد.  



  7- مراقبت های پس از كاشت درختان را چه می نامند و شامل چه كارهایی است؟

كارهایی را كه پس از برداشت برای مراقبت و نگه داری درختان انجام می شود عملیات داشت می گویند. عملیات داشت شامل: آبیاری ، مبارزه با بیماری ها و كنترل آفات ، هرس كردن ، كود دادن ، مبارزه با علف های هرز و ترمیم جوی های آبیاری و نرم كردن خاك پای درختان.  



  8- روش های آبیاری درختان را نام ببرید؟

1 - آبیاری به طریق كرتی (غرقابی) / 2 – آبیاری تشتكی/ 3 – آبیاری تحت فشار  



  9- هرس چیست و به چه منظوری انجام می گیرد؟

هرس عبارت از حذف شاخه ها و حتی میوه های اضافی به منظور به دست آوردن محصول مرغوب به اندازه مطلوب است.  



  10 – زمان هرس كردن درختان از چه هنگام در سال است؟

زمان هرس درختان قبل از بیدار شدن آن ها از خواب زمستان است. به هنگام هرس، دمای هوای منطقه نباید از حدود پنج درجه سانتی گراد كمتر باشد.  



  2- دامپروری :
1- كدام حشرات در زندگی انسان مفیدترهستند؟

زنبور عسل و كرم ابریشم ،‌مهم ترین تولیدات آن ها عسل و ابریشم است . عسل از غذاهای با ارزش انسان و مورد استفاده ابریشم در صنعت نساجی و پارچه بافی است.  



  2- آبزیان به چه حیواناتی گفته می شود؟

آبزیان به موجوداتی گفته می شوند كه در آب های شیرین و شور زندگی می كنند و به دو دسته تقسیم می شوند : 1. گیاهان آبزی 2. جانوران آبزی  



  3 – زنبور عسل چه فوایدی در تولیدات زراعی و باغی دارد؟

ازدیگر فواید مهم زنبور عسل، افزایش كمی و كیفی محصولات زراعی و باغی از طریق گرده افشانی است.


  ادامه سوالات واحد8



  4- چه زمانی تخم ریزی توسط ملكه افزایش می یابد و جمعیت كُند و زیاد می شود؟

با فراوان شدن گرده گل و شهد در طبیعت، تخم ریزی توسط ملكه افزایش می یابد و جمعیت كند و زیاد می شود. در این گونه مواقع كندو به علت كمبود جا و غرایز طبیعی اقدام به بچه دادن (بچه كندو) می كند.  



  5 - غذای زنبور عسل چیست؟

این غذا از دو طریق تأمین می شود: 1 – تغذیه طبیعی زنبور عسل از گرده گل و نوش (شهد) استفاده می كند. 2 – تغذیه مصنوعی، از شربت (شكر و آب) استفاده می شود.  



  6 – كندو به چند صورت تكثیر می شود؟

به دو صورت :1 – افزایش طبیعی (تكثیر طبیعی) 2 – تكثیر مصنوعی  



  7 – برای جلوگیری از بروز بیماری در زنبورداری چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

1. نظافت كندو و محل آن
2. ضدعفونی كردن ابزار زنبورداری بعد از هر بازدید
3. نگه داری كندو در محل خشك ،‌به ویژه در زمستان
4. از بین بردن آب های راكد و گندآب های اطراف كندو
5. دور كردن كندوی مریض از زنبورستان و سوزاندن لاشه زنبوران مرده
 



  8 – پرورش كرم های ابریشم كوچك چگونه است؟

در فصل بهار تخم ها تبدیل به كرم های كوچكی می گردند. برای تغذیه كرم ابریشم از برگ توت كافی و مرغوب استفاده می شود. برگ های توت را باید با كارد مخصوص و تمیز یا ماشین برگ بر قطعه، قطعه كرد و در اختیار آن ها قرار داد و ازدادن برگ های ضخیم و زرد به كرم ها باید خودداری كرد.  



  3 – پرورش آبزیان :
1 – انسان در زندگی خود از ماهی ها به چه صورت هایی استفاده می كنند؟

1. برای تغذیه انسان و همچنین تغذیه دام، طیور و صنایع صابون سازی و داروسازی
2. به عنوان آبزی زینتی در آكواریوم ها
 



  2 – گوشت آبزیان از چه نظر غنی است؟

گوشت آبزیان از نظر موادی مانند كلیسم، فسفر ، ید و ویتامین های محلول در چربی (A-D-E-K) غنی است.  



  3 – آیا دمای آب در ادامه زندگی و رشد ماهیان مؤثر است؟

انواع ماهی ها را از نظر دمای آب بنویسید؟ یكی از عوامل مهم برای ادامه زندگی و رشد ماهیان، دمای آب (محیط زندگی) آن هاست. ماهیان پرورشی از نظر دمای آب به دو دسته ماهیان گرم آبی و ماهیان سردابی تقسیم می شوند.  



  4 – برای آماده كردن استخر پرورش ماهی چه كارهایی را باید انجام داد؟

1. خشك كردن استخر پس از تخلیه 2. سوزاندن گیاهان 3. ضدعفونی كردن استخر (آهك پاشی) 4. تعمیر دیوارهای استخر 5. شخم زدن و كوددادن برای بالابردن رشد گیاهان استخر  



  5- دلایل دشوار بودن درمان ماهیان را بنویسید.

1. جابه جا كردن ماهی برای درمان موجب ناراحتی آن ها می شود.
2. ماهی در اثر بیماری اشتهای خود را از دست می دهد و دادن دارو به آن مشكل است.
3. تزریق دارو مقرون به صرفه نیست.
 



  6 – نحوه تكثیر در ماهیان به چند صورت است؟

1. به صورت طبیعی :‌در آب های طبیعی (دریاها ،‌رودخانه ها و...)
2. به صورت مصنوعی . در كارگاه های تكثیر و تحت شرایط خاص انجام می گیرد.
 



  7 – تولید مثل ماهیان با پستانداران چه تفاوتی دارد؟

ماهیان بیشتر تخم گذارند ولی پستانداران بچه زا هستند.  


  ادامه سوالات واحد8
صنایع غذایی :



  1 – دلایل نگه داری از مواد غذایی چیست؟

1.جلوگیری از فساد میكروبی یا تغییرات شیمیایی مواد غذایی در طول مدت نگه داری
2. افزایش مدت زمانی كه می توان یك ماده غذایی را در شرایط انبار محافظت و نگه داری كرد.
 



  2 – چه كارهایی را روش نگه داری غذا می نامند؟

هر عملی را كه زمان نگه داری غذا را طولانی تر كند، یك روش نگه داری نامیده می شود.  



  3 – كنسرو چیست و چگونه تهیه می شود؟

محصولی است كه از مواد غذایی تازه (سبزی ها گوشت ها و ...) و در نوعی مایع (اغلب آب نمك 2 تا 1 درصد، روغن، سس و ...) به روش حرارتی تهیه و در قوطی های فلزی غیرقابل نفوذ بسته بندی و نگه داری می شود.  



  4 – نگه داری مواد غذایی به وسیله سرما دارای چه مزایایی است ؟

1. یكی از ساده ترین و سریع ترین روش های نگه داری مواد غذایی است. 2. در این روش مواد غذایی به حالت اولیه و طبیعی خود باقی می مانند. 3. كیفیت غذاهای نگه داری شده با این روش بهتر از روش های دیگر است. 4 – بسته بندی غذاهای یخ زده اغلب ساده است .  



  5 – علل اصلی خشك كردن مواد غذایی را بنویسید؟

1 - حفظ كردن مواد غذایی در مقابل فعالیت های میكروبی و آنزیمی 2 – كم كردن سرعت فساد مواد غذایی 3 – كم كردن حجم و وزن مواد غذایی برای سهولت در بسته بندی و حمل و نقل 4 – نگه داری و حفظ مواد غذایی در فصول پربار برای استفاده در فصول كم آبی .  



  6 – تعریف بسته بندی مواد غذایی را بنویسید؟

بسته بندی عبارت است از پوششی كه سلامت كالای محتوی خود را از مرحله تولید تا مرحله مصرف حفظ می كند.  



  7 – كدام یك از روش های خشك مناسب تر است و چرا؟

خشك كردن به روش صنعتی مناسب تر است، زیرا رنگ و طعم مواد غذایی بیشتر حفظ می شود.  



  8 – معایب خشك كردن در برابر نور خورشید (سنتی) چیست؟

1 . اغلب بهداشتی نیست و گرد و خاك روی مواد غذایی می نشیند.
2. رنگ سبزی ها در مقابل نور خورشید زرد می شود.
 



نوشته شده توسط :عرفان ملك زاده
پنجشنبه 11 آبان 1391-07:08 ب.ظ
پیشنهادات() 

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.